Kruševački IMT “14. oktobar” dobio novog vlasnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Kompanija SCMG 14. oktobar iz Beograda potpisala je danas ugovor o preuzimanju Industrije mašina i komponenata “14. oktobar” iz Kruševca i najavila da će do kraja godine pored sadašnjih 130 radnika te fabrike zaposliti još 150 ljudi.

Ugovor su potpisali direktor SCMG Vojislav Sparavalo i predstavnik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Zoran Milosavljević.

IMK “14. oktobar” je u stečaju od januara 2016. godine, a fabrika je prodata u petom pokušaju, prvom koji je sproveden metodom neposredne pogodbe uz podnošenje pisanih ponuda.

SCMG je ćerka firme češke korporacije Czechoslovak group,  koja u vlasništvu ima i velike kompanije kao što su Tatra kamioni, Tatra vojna vozila i Avia.

“Pogone ćemo simbolično preuzeti 14. oktobra, na Dan oslobodjenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, po kojem je fabrika i ponela ime, a tada ćemo javnosti predstaviti dugoročne planove za razvoj preduzeća”, najavio je Sparavalo.

Najavljeno je da će proizvodnja u fabrici, koja je ranije proizvodila tešku mehanizaciju, bagere i traktore guseničare, kao i delove za tenkove, biti pokrenuta odmah po dobijanju dozvole za rad.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot