Laktalis povlači milione proizvoda zbog salmonele

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Francuska kompanija Laktalis (Lactalis) povukla je još nekoliko miliona proizvoda širom sveta nakon skandala u vezi sa prisustvom salmonele u mleku u prahu za bebe koji je pogodio 30 država.

Grupa Laktalis prethodno je početkom decembra povukla nekoliko miliona proizvoda namanjenih bebama, a danas je saopšteno da se odluka o povlačenju “iz predostrožnosti” odnosi na sve proizvode iz fabrike u Kraonu, na zapadu Francuske, koji su proizvedeni od februara.

Laktalis se u saopštenju izvinio kupcima navodeći da su istražitelji utvrdili da je problem nastao posle renoviranja u Kraonu početkom godine.

Dodaje se da je proizvodja u tom mestu obustavljena.

Francuske vlasti su saopštile da je 26 beba imalo zdravstvene probleme početkom decembra i da se to povezuje s proizvodima kompanije Laktalis u kojima je pronadjena salmonela.

Iz te kompanije je saopšteno danas da se novi opoziv odnosi na oko 30 zemalja, ali nije navedeno koje su to države.

Francuska vlada je početkom decembra objavila listu zemalja na kojoj su, izmedju ostalih, Velika Britanija, Kina, Pakistan, Bangladeš, Saudijska Arabija, Maroko, Sudan, Peru i Kolumbija, ali ne i SAD koje su veliko tržište kompanije ;Laktalis.

Preduzeće “Amikus SRB” saopštilo je 11. decembra da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa tržišta Srbije dijetetski proizvod “Celia Expert 2, serije 17COO12838”, francuske kompanije Laktalis.

 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay