“Laste” iz predgrađa štrajkuju glađu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Lasta

Oko 50 radnika Saobraćajnog preduzeća Lasta u Mladenovcu već drugi dan štrajkuje glađu zbog malih zarada i neizvesnosti oko radnih mesta i budućnosti firme, saopštio je Sindikat Sloga.

Sloga je u saopštenju navela da su u štrajk glađu u subotu stupili vozači i mehaničari iz pogona u Mladenovcu i da su im se dan kasnije priključili i radnici Laste iz pogona u Smederevskoj Palanci i Barajevu, nezadovoljni “veoma niskim zaradama za svoj rad koji je često veći od 200 časova mesečno i zato što voze autobuse koji su neispravni i ispadaju iz saobraćaja”.

Oni traže bolje uslove rada, a pre svega da im se plata poveća kao i kolegama u GSP Beograd, gde je zarada gotovo dvostruko veća u odnosu na njihovu, piše u saopštenju.

Obaveštenje za putnike (Foto: Facebook printscreen)

Dodaje se da su štrajkače u mladenovačkom pogonu Laste posetili predsednik Udruženih sindikata Sloga Željko Veselinović i predstavnici Svetske federacije sindikata i Sindikata turističkih radnika Grčke, koji su radnicima obećali podršku i “internacionalizaciju njihovog problema ukoliko on ne bude rešen u narednim danima”.

Izvor: Beta

Foto: Lasta