“Leks Agrokor” zaobilazi Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se “Leks Akrokor”, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokor, neće primenjivati Srbiji gde posluje nekoliko firmi tog koncerna.

Ona je novinarima kazala da je na sastanku sa poverenikom hrvatske vlade za Agrokor Antom Ramljakom u Beogradu razgovarano kako da Agrokorove firme u Srbiji posluju stabilno i bezbedno.

“Razgovarali smo kako da se kriza Agrokora što manje prelije na Srbiju”, kazala je premijerka i dodala da su razgovori sa predstavnicima prinudne uprave u Agrokoru redovna praksa.

Na sastanku su pored premijerke bili i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predstavnici Agrokorovih firmi.

Nedavno je privremeni zastupnik Agrokora privrednim sudovima u Beogradu i Zrenjaninu podneo zahtev da kompanije koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene “Leks Agrokorom”, što bi značilo da imovina tih kompanija može da se koristi i u inostranstvu, što su privredni sudovi odbilli.

U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Merkator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te firme zapošljavaju oko 11.000 ljudi.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay