Leskovac “POJAČAO” budžet za praznične ukrase

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Za novogodišnje ukrašavanje Leskovca biće izdvojeno oko 1,5 miliona dinara bez PDV, što je za trećinu više u odnosu na prošlu godinu. Posao dobila ista firma kao i prošle godine, koja se i jedina javila na tender.

Pored jelke, trodimenzionalne kućice, pingvina i Sneška, ali i svetlećih ukrasa na drvoredima i banderama, ove godine zasijaće i fasade pojedinih javnih ustanova i preduzeća.

Umesto pored spomenika Tomi Zdravkoviću, trodimenzionalne svetleće figure biće pomerene u centralni gradski park zbog rekonstrukcije Trga, kaže direktor Urbanizma i izgradnje Novica Nikolić.

Novine su LED zavese koje će biti postavljene na javnim objektima, ali i novih 28 svetlećih ukrasa koji će biti postavljeni na banderama. I ove godine biće nabavljena velika novogodišnja jelka, kaže Nikolić.

Svetleće sijalice biće postavljene duž Bulevara oslobođenja, a svetleći ukrasi u ulicama Đorđa Kuna, Prvomajskoj, Radničkoj, Koste Stamenkovića i 28. marta. Ukrašavanje grada počeće u narednih nekoliko dana, a sve će biti završeno do 15. decembra.

Osim za nabavku novih, novac će biti utrošen i na servisiranje starih ukrasa, kao i za montažu i demontažu. Posao je, kao i prošle godine, dobila leskovačka firma Lux koja se jedina javila u postupku javne nabavke.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay