LG će u SAD praviti delove za elektromobile

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Južnokorejski proizvođač LG Electronics objavio je da u Sjedinjenim Američkim Državama planira da izgradi fabriku delova za električna vozila.

Fabrika će se prostirati na površini od približno 2,32 hektara i biće smeštena u predgrađu Detroita, nekadašnjeg sedišta američke autoindustrije.

Proizvodnja bi trebalo da počne naredne godine, a uključivaće delove za električna vozila, poput električnih motora, pogonskih baterija, punjača, navigacijskih sistema, displeja, sistema za regulaciju temperature i upravljačkih ploča.

LG će u pogon uložiti oko 25 miliona dolara, a u naredne četiri godine dobiće i 2,9 miliona dolara podrške iz programa za razvoj poslovanja američke savezne države Mičigen.

Južnokorejska kompanija takođe će dobiti pomoć Mičigena za zapošljavanje i osposobljavanje radnika, kao i pomoć lokalnih vlasti.

Iz LG su naglasili da se njihovo ulaganje u Mičigenu nadovezuje na još dva planirana projekta u SAD. Kompanija uskoro počinje da gradi fabriku mašina za veš u Tenesiju, kao i novo sedište za Severnu Ameriku u Nju Džersiju.

Izvor: Seebiz

Foto: Pixabay