Ljudi koji kroje finansijsku sadašnjost čitave planete u maju u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Druga po redu, xCEEd 2018 međunarodna konferencija o digitalnoj transformaciji sektora finansijskih usluga, održaće se 22. i 23. maja 2018. godine u Beogradu. xCEEd 2018 će se fokusirati na praktičnu primenu finansijskih tehnologija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, pruženih kroz interakciju i uključivanje u procese.

Nakon velikog uspeha prve konferencije, i ove godine će organizator kompanija Paneleven u saradnji sa Ministarstvom za Spoljnu Trgovinu (DIT) Velike Britanije i britanskom Privrednom Komorom za Inovativne Platne Sisteme (EPA) ugostiti neke od najuticajnijih svetskih finansijskih giganata i kreatora promena na globalnom finansijskom tržištu. Relevantnosti konferencije doprinosi i ostvareno partnerstvo sa Evropskom komisijom koja će biti domaćin RegTech i Blockchain panela, zajedno sa nacionalnim bankama iz regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE) i Zapadnog Balkana.

Na konferenciji će svoja iskustva i saznanja podeliti ključni inovatori i lideri u FinTech industriji iz 11 zemalja.  Konferencija xCEEd 2018 je prvi događaj u svetu sa sopstvenom kriptovalutom xCEEdium koju će učesnici moći da koriste u posebno dizajniranom Gift Shop-u. Korišćenjem tehnologije Augmented Reality (AR) biće predstavljen i koncept “Filijala budućnosti” koje će predstaviti ideju finansijskih transakcija za fizička lica u budućnosti.

Izvor: BIZLife