Loukost letovi iz Novog Sada?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Loukost kompanije, čarter letovu i avio-taksi trebalo bi da od 2020. godine sleću i na Aerodrom „Čenej“ u Novom Sadu, piše u današnjem izdanju „Blic“.

Skupština Novog Sada usvojila je nedavno predlog da se izradi plan detaljne regulacije Aerodroma „Novi Sad – Čenej“, a plan bi u naredna četiri meseca trebalo da izradi gradski Zavod za urbanizam, a odnosi se na 148 hektara sportsko-poljoprivrednog aerodroma koji bi trebalo da do 2020. godine preraste u regionalnu vazdušnu luku.

Dragoljub Samardžić, predsednik Aerokluba „Novi Sad“, pod čijom je jurisdikcijom čenejski aerodrom, rekao je da bi ta vazdušna luka trebalo da omogući odvijanje redovnog linijskog saobraćaja, jeftinog avio-saobraćaja, turističke i radničke čarter letove, te avio taksi-usluge, dok će zadržati i sadašnju sportsko-poljoprivrednu namenu.

„Mi želimo da napravimo aerodrom koji će biti od regionalnog značaja. To znači da putnici iz Vojvodine i Novog Sada ne moraju više da idu u Beograd da bi, recimo, stigli do Istanbula, Soluna, Zagreba, Dubrovnika ili Banjaluke„, objasnio je Samardžić.

U Aeroklubu „Novi Sad“ su već počeli pripreme da Novi Sad postane međunarodni aerodrom za sletanje malih i sportsko-poslovnih aviona, tako da su već spremne prostorije za carinu i pograničnu policiju, a oni koji budu sletali u Novi Sad moraće da se najave 24 sata ranije kako bi bile obezbedjene potrebne dozvole i kontrole.

„Poseban akcenat će biti na turizmu i biznis varijanti, dok se ne izgradi prava regionalna luka“, rekao je Samardžić za „Blic“.

Izvor: Blic, agencije

Foto: Pixabay

Komentari 2

 1. Ikar

  Koje budale. Koga oni zafrkavaju. Ako je to što pričaju argument onda trebaju da naprave aerodrome Sombor, Subotica, Požarevac, Svilajnac itd, itd..

  • Pavle

   „Ikar“
   1) Ovo je opravdan projekt pošto je apsorpciona moć tržišta ,u Novom Sadu, za ovakve letove velika.
   2) Verovatno će jednog dana doći i na red i Sombor kao alternativni aerodrom; to se može mdesiti kad Srbija bude članica EZ.