Mali: Nijedan investitor NIJE ODUSTAO od Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Srbija je spremno dočekala globalnu krizu, sa niskim javnim dugom, visokim deviznim rezervama i suficitom u budžetu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je ocenio da je to Vladi Srbije dalo mogućnost za ekonomski paket podrške od 5,1 milijardu evra, što je 11 odsto BDP, a što ima retko koja zemlja na svetu.

Mali je, u razgovoru sa ambasadorom Francuske u Beogradu Žanom Lujem Falkonijem o ekonomskoj situaciji u uslovima pandemije koronavirusa i o francuskim investicijama u Srbiji, istakao da je ekonomska situacija u Srbiji stabilna.

Mali je, kao se navodi u saopštenju, ocenio da je Srbija “u pravo vreme otvorila ekonomiju”, kao i da nijedan strani investitor nije odustao od investiranja u Srbiju.

Ambasador Falkoni je istakao da francuske kompanije koje posluju u Srbiji hvale ekonomske mere Vlade Srbije i potvrdio da nijedna kompanija nije odustala od svoje investicije.

Mali i Falkoni su razgovarali u o projektu izgradnje metroa u Beogradu, u kome učestvuje francuska kompanija Ežis.

Nedavno je potpisan Sporazum o donaciji u vezi sa realizacijom i finansiranjem tog projekta, a koji će omogućiti izradu studije izvodljivosti. Takođe, radi se i na finansijskoj konstrukciji što je, kako su se sagovornici saglasili, veoma važan deo ovog projekta.

Mali i Falkoni su projekat izgradnje beogradskog metroa definisali kao apsolutni prioritet u međusobnim odnosima, s obzirom na to da Beograđani na metro čekaju decenijama unazad, uz ocenu da je neophodan zbog daljeg ubrzanog razvoja i širenja grada, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1, FoNet

Foto: Pixabay