Markione ne ustupa ni deo Fijata

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Kompanija Fijat Krajsler nema nameru da deli poslovanje ili da pojedinačne brendove prodaje Kini ili drugim partnerima, kaže šef FCA Serđo Markione.

“Nećemo ništa da razdvajamo. Nemamo nameru da razdvojimo poslovanje i da bilo šta damo Kinezima”, izjavio je Markione na konferenciji na sajmu automobila u Detroitu.

Dodao je i da će brend sportskih automobila “džip” pomoći FCA da duplira neto profit.

Inače, akcije FCA su ove godine skočile više od 30 odsto, nakon optimističnih predviđanja za automobilski sektor, rasta prodaje “džipa” i spekulacija da će u završnoj godini Markionea na čelu kompanije, FCA ući u strateške sporazume.

Rojters podseća da su u javnost nedavno isplivale spekulacije da je kineska kompanija Guangdžou Automobil zainteresovana za preuzimanje dela FCA.

Da su se Kinezi nameračili na ceo ili bar deo italijansko-američkog proizvođača automobilskih brendova, među kojima su Džip i kamioni Ram, mediji su pisali u više navrata.

A vest da je kineski auto-proizvođač Grejt vol motor zainteresovan za kupovinu Fijat Krajslera navela je na spekulacije i da je možda Srbija u igri.

Izvor: B92

Foto: Beta/AP