Mask “troluje” Bafeta ili stvarno pokreće “slatki” biznis

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Izvršni direktor Tesla Motorsa, inovator, preduzetnik i milijarder, Ilon Mask, najavio je da će pokrenuti firmu za slatkiše koja će, kako je dodao, biti neverovatna.

Najava je stigla na tvitu objavljenom u subotu, a koji je odmah izazvao brojne reakcije i prikupio više od 230.000 fejvova.

Mask je potom u novom tvitu dodao da je “super, super ozbiljan” u ideji da pokrene kompaniju koja će prodavati slatkiše.

Tviteraši su uglavnom oduševljeni idejom, a Maska su pitali kada otvara firmu, hoće li zapošljavati, kako će je nazvati i kako da kupe deonice.

Međutim, tviteraši koji već daju predloge za ime nove Maskove kompanije, možda će se ipak razočarati jer je njegova bombastična najava verovatno samo odgovor u prepucavanju s milijarderom Vorenom Bafetom.

Ono je počelo sredinom prošle nedelje kada je Mask, predstavljajući investitorima i medijima kvartalni finansijski izveštaj, rekao da su “ekonomski rovovi” jadni.

Reč je o terminu koji je izmislio upravo Bafet, a odnosi se na mehanizam kojim se kompanija osigurava od konkurencije unutar iste indistrije time što stvara veću i održiviju prednost nad ostalima.

Bafet je kritikovao Maskov odgovor i branio svoju ideju rovova, a pritom je spomenuo i svoj biznis sa slatkišima, zbog čega je Mask verovatno sada odgovorio idejom o pokretanju firme koja će prodavati slatkiše.

“Ilon bi neke stvari mogao preokrenuti naglavačke. Mislim da oko slatkiša nema nameru da se bori s nama”, rekao je Bafet, misleći na svoju firmu See andies.

Mask je sada očigledno odlučio da mu odgovori najavom osnivanja firme koja bi bila konkurent Bafetovoj u proizvodnji slatkiša.

Iako se čini da je u pitanju samo Maskovo “trolovanje” Bafeta, trebalo bi imati na umu da je Mask svojevremeno prodavao bacače plamena, a za sedam dana prodao je svih 20.000 proizvedenih i zaradio 10 miliona dolara, a i tada su mnogi mislili da se samo šali.

Izvor: Index

Foto: screenshot