Matijević mora da vrati „Slaviju“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Privredni sud u Beogradu odlučio je da beogradski hotel „Slavija luks“ nije mogao da bude prodat pre nego se pravosnažno utvrdi da li ima dug prema austrijskoj firmi „Fil šar“ od dva miliona evra, piše list Danas.

Time je ukinuto rešenje javnog izvršitelja Marka Vukičevića na osnovu koga je održana licitacija i hotel u centru Beograda sredinom januara prodat firmi Mat real estate u vlasništvu Petra Matijevića za 6,5 miliona evra.

Matijević je prihvatio klauzulu da hotel neće moći da preuzme dok Privredni sud ne odluči da li je licitacija zakazana zakonito, piše Danas.

Firma „Fil Šar“ u vlasništvu udovice ubijenog Branislava Šaranovića potražuje od hotela „Slavija“ 1,2 miliona evra, a sa sudskim troškovima dva miliona evra, zbog čega je sudski izvršitelj pre donošenja odluke u Privrednom sudu o osnovanosti tog duga prodao hotel porodici Matijević, vlasnicima Industrije mesa „Matijević“.

 

Izvor: Danas, Beta

Foto: YouTube screenshot

Komentari 2

  1. Znatiželjni

    Interesuje me da li će sudski izvršitelj Vukičević izgubiti licencu ili će i dalje da pravi brljotine?
    Da je doktor sada bi nekog doveo u nezavidnu zdravstvenu situaciju.
    Interesuje me i šta je sa sudijama kojima se vraća niz presuda na ponovno suđenje. To nije normalno. Zaključak je da oni neznaju svoj posao-zakone, ili neznaju svoj posao-zakone sudije u višim sudovima – neko od njih mora da bude otpušten.

  2. Marko

    Ovaj izvrsitelj je umesan u sve mutne radnje … dno dna …