Matijević odustao od „Slavije lux“, na potezu je država

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Sud poništio arbitražnu odluku na osnovu koje je sudski izvršitelj hteo da proda hotel Slavija luks. Na kraju, umesto izvršitelja, hotel privatizuje država.

Šta je sa „privremenim kupcem“, odnosno firmom „Mat real estate“, u sastavu Industrije mesa Matijević, koja je počtkom godine za 6,5 miliona evra kupila taj hotel? Kako prenosi  B92, odustali su još pre presude.

Srpski privrednik Petar Matijević odustao je od hotela Slavija luks i pre presude Privrednog suda. Naime, u kompaniji su su se vodili sudskim postupkom, i tada je prestalo interesovanje za ovaj hotel. Takođe, kompanija nema nameru da ponovo učestvuje u nadmetanju, ukoliko bude raspisan tender.

Matijeviću je vraćen iznos od oko šest miliona evra kada je Privredni sud u drugom postupku utvrdio da izvršitelj ne sme da proda imovinu ako je ona u sporu. Nakon poslednje presude, ukoliko ona postane pravosnažna, umesto izvršitelja, hotel bi trebalo da privatizuje država čije je on vlasništvo.

Trenutno je poznato da je privredni sud u Beogradu poništio arbitražnu odluku kojom je hotel Slavija trebalo austrijskoj firmi Fil Šar da isplati više od dva miliona evra i milion dolara na ime nadoknade navodne štete i izgubljene dobiti.

Poslovodstvo Slavije sada očekuje da tužilaštvo reaguje po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv članova arbitražnog veća, a najavljuju i da će prijavom biti dodatno obuhvaćen javni izvršitelj Marko Vukićević, koji je ne čakajući da sud odluči o arbitraži, objavio prodaju hotela.

Firma „Fil Šar“ u vlasništvu udovice ubijenog Branislava Šaranovića potražuje od hotela „Slavija“ 1,2 miliona evra, a sa sudskim troškovima dva miliona evra.

Izvor: B92

Foto: youtube