MediGroup prelazi u ruke Britanaca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Medigroup

Britanski investicioni fond Mid Europa partners potpisao je ugovor o preuzimanju većinskog udela u MediGroupu, najvećoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, saopštio je taj fond.

Dosadašnji vlasnik MediGroupa, fond Blu si kapital, zadržaće udeo od 45 odsto, a transakcija bi trebalo da bude završena tokom drugog kvartala ove godine.

MediGroup je vodeća privatna zdravstena ustanova u Srbiji sa 13 lokacija u ključnim gradovima, koja pruža zdravstvene usluge na primarnom i sekundarnom nivou, laboratorijske analize i specijalističke procedure u oblasti oftalmologije, IVF i dermatologije.

„MediGroup predstavlja idealnu ulaznu platformu za brzorastuće tržište privatnog zdravstva u Srbiji“, poručili su predstavnici Mid Europe.

Transakcija je predmet uobičajenih odobrenja u pogledu zaštite konkurencije i očekuje se da će biti zaključena tokom drugog kvartala ove godine.

Fond Mid Europa je vodeći po ulaganjima u Centralnoj i Istočnoj Evropi a u Srbiji je kupio Denjub fuds grupu u čijem vlasništvu su bile kompanije Bambi, Imlek i Knjaz Miloš.

Izvor: Beta, Novosti

Foto: Medigroup