Mekdonalds daje 300 miliona dolara za „revoluciju“ menija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Mekdonalds (McDonald’s) u svojoj najvećoj akviziciji za 20 godina, kupuje tehnološku kompaniju za logiku odlučivanja, kako bi bolje personalizovao digitalne menije, piše Blumberg.

Taj svetski poznat lanac restorana brze hrane daće više od 300 miliona dolara na “Dynamic Yield Ltd”, prema rečima osobe koja je upoznata sa temom, navodi Blumberg.

Sa novom tehnologijom, Mekdonaldsovi restorani mogu da razlikuju svoj elektronski prikaz menija, zavisno od faktora kao što su vremenske prilike – više kafe u hladnim danima ili na primer sladoled u vrelim danima. Meniji će takođe predložiti dodatne stavke korisnicima.

Od kada je preuzeo funkciju, 2015. godine, izvršni direktor Stiv Istrbuk je “podstakao” korišćenje tehnologije – uključujući kioske za samostalno poručivanje hrane, digitalne menije i dostavu. Sve to kako bi podigao prodaju i pomogao Mekdonaldsu da se istakne među konkurentima.

“Tehnologija je ključni element našeg plana rasta”, rekao je Istrbuk. On je dodao da Mekdonalds proširuje ulogu koju će tehnologija imati u njihovoj budućnosti i brzinu kojom će biti u stanju da primeni viziju stvaranja personalizovanih iskustava za klijente.

Mekdonalds je testirao tehnologiju “Dynamic Yield” u SAD-u prošle godine, a planiraju da ga prošire na tržišta u inostranstvu kada posao bude “sklopljen”.

Tim ugovorom, Mekdonalds postaje jedini vlasnik “Dynamic Yield”, kome je sedište u Njujorku i Tel Avivu.

Izvor: BIZLife/Bloomberg

Foto: Pixabay