Mihajlović: Pravi potez za srpsko građevinarstvo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Formiranje snažne domaće kompanije bio bi pravi potez da građevinarstvo u Srbiji u potpunosti stane na noge, poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je navela da su nadležni u prethodne tri godine obezbedili novac za infrastrukturu i ubrzali projekte, doneli sistemske zakone i stvorili uslove da naše građevinske kompanije rade.

Kako je istakla, sledeći korak u podizanju građevinarstva je da imamo veliku domaću kompaniju koja će imati kapital, zaposlene i opremu da radi na svim gradilištima, u Srbiji i van nje.

“Posle decenija uništavanja i propadanja, domaće kompanije danas moraju da angažuju podizvođače, jer nemaju dovoljno radnika ili adekvatnu opremu i zato je potrebno da postoji jedna jaka kompanija koja je sposobna da radi na svim projektima i bude konkurentna na drugim tržištima”, poručila je Mihajlović.

Kaže da su u prethodnom periodu doneti ključni zakoni, te da je sada trenutak da se razmišlja šta dalje. “Verujem da bi formiranje snažne domaće kompanije bio pravi potez da građevinarstvo u potpunosti stavimo na noge”, poručila je Mihajlović.

Ministarka je istakla i da je vrednost svih infrastrukturnih projekata u Srbiji, koji se realizuju ili su u planu za naredni period, 14,7 milijardi evra.

Izvor: Politika, Tanjug

Foto: Pixabay