Mihajlović: Ulažemo pet milijardi u infrastrukturu Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

U novom investicionom ciklusu u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju uložićemo pet milijardi evra, rekla je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući na TV Hepi, rekla da su povezivanje regiona i stabilnost Zapadnog Balkana važni za budućnost Srbije.

„Ove godine će početi izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za građane Srbije jer će povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11“, rekla je Mihajlović. Dodala je da se pregovori o izgradnji Moravskog koridora vode sa američkom kompanijom „Behtel“.

Istakla je da će se Srbija dodatno povezivati sa regionom, gradonjom auto-puta Preljina–Požega i Kuzmin-Sremska Rača kao delova auto-puta do Sarajeva, kao i gradnjom auto-puta Niš–Priština, deonice do Pločnika.

„Nastavljamo izgradnju brze pruge Beograd–Budimpešta, ulažemo veliki novac u železnicu, u koju se nije ulagalo decenijama. Bilo je i ministara koji su smatrali da železnicu u Srbiji treba ukinuti“, rekla je ona. Aktuelna vlast je, prema njenim rečima, odučila da ulaže u železnicu i samo prošle godine rekonstruisano je više do 200 kilometara pruga. Mihajlović je rekla da je „prošlo vreme kada na našim prugama nije bilo vozova koji nisu imali šta da prevoze“.

„Danas gradimo najmoderniju prugu od Beograda do Budimpešte, a modernizovaćemo i rekonstruisaćemo i prugu Niš-Dimitrovgrad, u šta će biti uloženo 268 miliona evra“, rekla je ona.

Mihajlović je rekla da nakon početka gradnje 376 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju uskoro počinje gradnja stanova u Кraljevu i Кragujevcu. Ove godine će, kako je rekla, početi gradnja 8.000 stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti, a stanovi će se graditi još u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Na pitanje da prokomentariše listu dnevnih novina „Blic“ o najmoćnijim ženama u Srbiji, na kojoj se nalazi u samom vrhu, Mihajlović je rekla da ljudi na različite načine definišu moć, ali da je za nju bitno da pravi rezultate i da može da ostavi „trag u pesku“.

Izvor: Beta

Foto: Screenshot