Milutinović: Diplomci softvera nemaju objektivnih razloga za odlazak

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YT/N1/Screenshot

Izvršni direktor Nordeusa Branko Milutinović pojasnio je da je govoreći o tome da mladi danas nemaju objektivnih razloga za odlazak u Srbiji mislio na mlade inženjere softvera, odnosno programiranja.

Milutinović je pre dva dana govorio na Samitu privrednih lidera regiona u organizaciji nedeljnika NIN i magazina InStore, ali njegovu izjavu pojedini mediji nisu preneli u potpunosti pa se stekao utisak da je govoreći o odlasku mladih iz Srbije mislio na celokupnu populaciju.


On je naveo da je sa diplomom Elektrotehničkog fakulteta otišao iz zemlje 2006. godine, ali da sada “deca (tog usmerenja) nemaju objektivnih razloga da idu”.

Milutinović je tada naveo da nekima kulturološki ne prijaju neke stvari, žele da iskuse nešto pa odu, ali egzistencijalno nema razloga za odlazak.

Da bi se profesionalno razvijali ne moraju odlaziti, rekao je Milutinović.

Teško je, ali je manje teško iz tri razloga. Prvo, postoje ljudi koji su već uradili neke stvari, pokazali da je moguće i daju nadu i veru i drugima da više rizikuju, dostignut je određen nivo znanja, kao i sam razvoj tehnologija i biznis modela na globalnom nivou, rekao je Milutinović.

Izvor: BIZLife

Foto: YT/N1/Screenshot