Ministar o prodaji PKB-a: Nema razloga za brigu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović smatra da je ponuda kompanije Al Dahra od 105,055 evra za kupovinu poljoprivrednog giganta PKB, dobra ponuda pouzdane kompanije.

“Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje određuje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremnine u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra”, naveo je Nedimović.

Iako ispravnost odluke o prodaji PKB-a ekonomisti različito ocenjuju, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

“Pretvaranje poljoprivrednog u gradjevinsko zemljište nije jednostavan proces a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošću. Mi, Srbi, volimo teorije zavere ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane”, istakao je Nedimović.

Izvor: Beta

Foto: youtube

Piše: B.M.

Komentari 3

 1. Cile

  Ozbiljne su i provizije za ovu sramnu prodaju…

 2. Baki 55

  Ozbiljna kompanija registrovana u APR sa 100,00 dinara ( da, da, sto dinara) će sigurno ispuniti sve obaveze prema radnicima.
  Mnogo volim da nekad nisam u pravu ali se to mnoogo retko događa.

 3. Sima

  Iza tih Arapa se kriju naši političari kao i u Beogradu na vodi.