Miodrag Kostić bio jedini gost predavač na predavanjima profesora Fukujame

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Prvi čovek MK Group Miodrag Kostić održao je predavanje na Fakultetu političkih nauka studentima polaznicima programa “Leadership Academy for Development” čuvenog profesora Frensisa Fukujame, autora naučnog bestselera „Kraj istorije i poslednji čovek“. Kostić je bio jedini gost predavač na predavanjima ovog poznatog politikologa i jednog od najvećih filozofa današnjice.

„Izuzetna mi je čast da sam danas u društvu profesora Fukujame, jednog od najvećih mislilaca 21. veka i da sa njim, ali i sa ovim mladim ljudima, budućim liderima mogu da razmenim stavove i mišljenja u vezi sa aktuelnim ekonomskim pitanjima u našoj zemlji i regionu. Trudili smo se da na analitički način obradimo temu javno-privatnog partnerstva u ovom delu Evrope. Diskutovali smo o prednostima ovog vida partnertstva, ali i o tome šta bi trebalo poboljšati u pravcu povećanja broja projekata u ovoj oblasti. Smatram da pitanje poverenja između vlade i privatnog sektora jeste jedno od ključnih u obezbeđivanju dobrih rezultata neophodnih ekonomskih reformi. Veliki sistemi poput MK Group, koji zapošljava više od 7.000 ljudi širom našeg regiona, trebalo bi da imaju odličnu saradnju sa državom. Kada kompanija, kao što je naša, u poslednjih dvadeset godina investira u Srbiju više od milijardu evra, a godišnje plaća oko 100 miliona evra poreza, doprinosa i dažbina, prirodno je da učestvuje u dijalogu sa državom”, istakao je Kostić.

Organizator predavanja, autor bestselera “Kraj istorije i poslednji čovek” profesor Frensis Fukujama je rekao da postoji mnogo nepoverenja prema privatnom sektoru, ali da javno-privatna partnerstva mogu da pomogne pomognu privredi, kao i da je to oblast koja “obećava”.

„Za javno-privatna partnerstva je neohodna jaka vladavina prava, (odnosno) okvir u kome se mogu sprovoditi složeni ugovori. To je glavni institucionalni preduslov za njihovo sprovodjenje“, izjavio je Fukujama.

Predsednik MK Group naglasio je da se uvek rado odaziva pozivima kada je u pitanju prenošenje iskustava mladim i obrazovanim ljudima, a naročito u ovom slučaju, kada se radi o studentima pod mentorskim vodstvom čuvenog profesora Frensisa Fukujame.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo