Mišković u sudu: Dokažite ili oslobodite

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Biznismen i vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković svedočio je u Specijalnom sudu, gde je izjavio da ne postoje dokazi o poreskoj utaji i da je ovim procesom oštećen on, ali i Srbija.

“Ovim procesom jesam oštećen ja, moja porodica, moja kompanija, ali oštećena je i Srbija. Oštećena je moralno, jer je ovo proces koji ozbiljno narušava njenu reputaciju. Oštećena je i materijalno, jer pravite greške koje će na kraju platiti građani Srbije.”

Ovo je u petak pred Specijalnim sudom u Beogradu rekao Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, optužen da je pomogao sinu Marku, koji je takođe optužen, da utaji porez od oko 320 miliona dinara.

Ovo je inače drugo po redu suđenje, pošto je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je, između ostalih, Miroslav Mišković bio osuđen na pet godina zatvora.

Prvi čovek Delte je istakao da sud mora od Tužilaštva da traži jasne dokaze i to one da je postojala poreska obaveza koju je trebalo da izvrše, a “da taj dokaz nije mišljenje nekog političkog tela”.

Nadalje je zatražio da se pribavi dokaz da je savetovao Marka da utaji porez i to kada, gde i kako, kao i da je postojao umišljaj da se to uradi.

Ako Tužilaštvo ove dokaze nema, a ja vam od 2013. tvrdim da ih nema niko, jer oni ne postoje, onda tražim da uradite ono što je trebalo još tada – oslobodite me i dozvolite da radim svoj posao, kao svaki građanin, ali i kao vodeći privrednik ove zemlje, jasan je Mišković.

Mišković je kazao da zna zašto je protiv njega pokrenut proces, ali da još nije vreme da to i kaže. Odgovarajući na pitanje svog branioca, advokata Zdenka Tomanovića, naveo je da su Milo Đurašković i Milorad Dodik bili sa njim 2008. godine na otvaranju tržnog centra u Banjaluci u vreme kada je prema optužnici savetovao sina da utaji porez.

Izvor: Novosti

Foto: Beta