Misterija Jumka: Rusi objasnili NESTANAK i najavili REŠENJE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Postoji realna mogućnost da kompletna fabrika nameštaja u Vranju, Spilit, bude prodata, a proizvodnja ponovo pokrenuta, saznaju Novosti.

Nakon što su vlasnici i rukovodstvo fabrike Spilit pre nekoliko dana iznenada nestali, ostavljajući oko 400 radnika proizvodnje na cedilu, kao i mnogobrojne kupce nameštaja iz prodavnica Nefa, situacija bi mogla da se promeni.

Prema infomacijama, još u petak po podne rukovodstvo grada uspelo je da stupi u kontakt sa ruskim vlasnikom, Andrejom Hodasevičem.

Novosti saznaju da je vlasnik iz Rusije vranjske čelnike obavestio da ima želju i nameru da proda fabriku u Vranju, a na pitanje zašto je preko noći napustio kompaniju i radnike, Hodasevič je rekao da je bio nezadovoljan menadžmentom i robom.

U razgovoru sa čelnicima grada istakao je da je posao u poslednje vreme išao loše, jer je bio nezadovoljavajući kvalitet proizvoda, što su potvrđivale česte reklamacije. Zbog toga mu je, kaže, biznis trpeo.

Radnici, sa druge strane, kažu da su imali puno posla, da gotovo niko nije koristio godišnji odmor, kao i da su robu radili ne samo za srpsko tržište, već i za BiH, Severnu Makedoniju i Sloveniju. Bez obzira na izgovore koje sada plasira ruski biznismen, za radnike, ali i grad je najvažnije da postoji šansa da se prevaziđe trenutna situacija, čemu se zaposleni i nadaju.

Iako je bilo reči da su Rusi odneli mašine, tvrdim da nisu. Proizvodnja može odmah da se ponovo pokrene, rekao je Predrag Trajković, jedan od radnika, koji je radio kao majstor proizvodne linije.

Deo radnika iz Spilita mišljenja je da su izvesni biznismeni iz Holandije bili zainteresovani za kupovinu fabrike, ali u međuvremenu su otvorili proizvodni pogon u susednom Suvom Dolu.

Delegacija zaposlenih sastala se sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, ali detalji sastanka nisu izneti u javnost.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Komentari 3

  1. ZL

    Da li MOLIM VAS neko moze da mi kaze kome mogu da se obratim za svoj namestaj ili novac??? Sve sto citam je jedno te isto, sta je sa kupcima??? Ja sam ostecena za 70.000 dinara, i necu se smiriti dok ne dodjem i do Skupstine!!! Da li je realno da se ovo desava, kao divlji zapad. Vucic se inace ne skida sa tv-a, iskace iz frizidera , ali sada se odjednom ucutao!!! Pitam se zasto

  2. Xxx

    To nisu izgovori, kvalitet robe je nula, ali kod nas se plasira prica kako kome odgovara. To je cinjenica ….

  3. Pingback: Ruski vlasnik napuštene firme u Vranju: SKUPLJAM pare da isplatim DUGOVE - Bizlife.rs