Mitrović „priznao“ da prodaje bosanski i crnogorski Pink

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Televizija TV „Pink“ saopštila je danas da je vlasnik ove kuće doneo odluku da uđe u završnicu procesa oko prodaje televizije „Pink BH“ u Bosni i Hercegovini i „Pink M“ u Crnoj Gori“.

– Ove dve televizije čine samo pet odsto u strukturu prihoda Pink Media Grupe i nisu kompatibilne sa budućim digitalnim razvojnim planom ove grupe – piše u saopštenju, aprenosi Blic.

Kako se dalje navodi, Pink (Pink International Company) po hitnom postupku otkupiće 10 odsto vlasnistva televizije Pink, tako da će Željko Mitrović sa sadasnjih 90 odsto vlasništva ponovo postati vlasnik udela od 100 odsto.

Ova kuća najavila je puštanje četiri nova kanala od septembra ove godine, kao i da je Pink započeo izgradnju 4k digital studija specijalizovanog za SGI, virtuelnu realnost i gejming.

U saopštenju se ne pominje sa kime je to Mitrović u „završnici procesa oko prodaje „Pinka BH“ i „Pink M“. Ipak, ranije su mediji objavili da je Američka KKR grupa kupila je od Željka Mitrovića Pink Bosne i Hercegovine i Pink Montenegro. KKR grupa u Srbiji poseduje televiziju N1 i kabovskog operatora SBB.

Izvor: Blic

Foto: Beta