MK Group ulaže pola milijarde evra u Srbiju i šire

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta-MK grupa-Dragan Burnać

Kompanija MK Group planira da u narednih pet godina investira 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, izjavio je za Tanjug predsednik kompanije Miodrag Kostić.

Kostić je na proslavi 35 godina poslovanja kompanije, u Hotelu Šeraton u Novom Sadu, rekao da je MK Group danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, verovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima.

„MK Group je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona evra“, rekao je Kostić.


Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije.

“U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, uvećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu“, ističe Radičević.


U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK Group je investirala milijardu evra u poslovanje.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenjuje da su kompanije koje posluju unutar MK Group, „stub budućeg razvoja i rasta“ zemlje.

„MK Group je jedan od naših najvećih izvoznika inajveći izvoznik domaćeg agrara, a prisutna je na prostorima cele bivše Jugoslavije. U budžet godišnje uplaćuje 109 miliona evra poreza i doprinosa“, kaže Čadež.

Regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi Miljan Ždrale kaže da kompanije poput MK Group predstavljaju važne pokretače privrednog i ekonomskog rasta na tržištima Adriatic regiona.

„Na osnovu svega što smo zajedno prošli s menadžmentom MK Group uveren sam da ih u budućnosti očekuju još bolji rezultati. Od toga će korist svakako imati i oko 30.000 kooperanata, koji zajedno sa MK Group obrađuju 265.000 hektara obradivih površina“, rekao je Ždrale.

Tokom proslave jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Group, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Group sistema.

Izvor: Novosti, Tanjug

Foto: Beta-MK grupa-Dragan Burnać