Model 3 već najprodavaniji u dve JAKE evropske zemlje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Teslin električni Model 3 smenio je u septembru Folksvagen Polo sa prvog mesta na listi najprodavanijih automobila u Holandiji.

Holanđani su u septembru kupili 5.768 primeraka Modela 3, pokazuju najnoviji podaci asocijacije prodavaca motornih vozila te zemlje.

Zahvaljujući ovako velikom interesovanju kupaca za Model 3, Tesla je u septembru bio najpopularniji auto-brend u zemlji lala, piše Autonews Europe.

Preporučena prodajna cena američke električne limuzine u Evropi je 43.390 evra, bez uračnunatih subvencija koje variraju od zemlje do zemlje.

Model 3 koji se prodaje na evropskom tržištu ima autonomiju u vožnji od 386 km, što ovom automobilu daje značajnu prednost u odnosu na konkurente.

Ipak, Teslin najpristupačniji model dobiće uskoro ozbiljnog rivala u vidu električnog VW ID.3, koji stiže u prodajne salone početkom 2020. po početnoj ceni od oko 30.000 evra i autonomiji od 330 km.

Teslin Model 3 je trenutno najprodavaniji auto u Norveškoj. Naime, u trećem kvartalu 2019. u toj zemlji je prodato 3.300 primeraka ovog modela, odnosno za 900 više od drugoplasiranog Golfa.

Izvor: CdM

Foto: YouTube