„Moravi“ potrebna nova pista, od države 155 mil. RSD

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Krug

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izvođenje radova na aerodromu „Morava“ kod Kraljeva.

Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, u odluci se ne precizira koji se radovi planiraju, a pomoćnik ministra za avio-saobraćaj Zoran Ilić kaže da Vlada planira izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

Govoreći o uspostavljanju redovnih letova sa aerodroma „Morava“, Ilić podseća da je Vlada prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu, do Soluna i Beča.

„Prve nedelje decembra, ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beča, a u drugoj polovini marta 2020. startuju letovi Kraljevo-Solun“, rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

Motiv kompanije koja će dobiti posao je, navodi on, da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beča i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.

Izvor: GZS

Foto: Krug

Komentari 1

  1. Vera

    Kakva dezinformacija,nije Niva pista već završetak radova na staroj pisti Morave.Neozbilkno je ne proveriti informaciju nekog amaterskog portala