Može „Car Go“, ali samo legalno

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: promo

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je „CarGo“ dobrodošao da radi, ali da mora da se registruje po zakonu.

„CarGo čujem da se gase pa onda da se ne gase. Sve aplikacije su dobrodošle, mi imamo Yandex koji funkcioniše, ali moraju da se registruju po Zakonu o drumskom saobraćaju, a ne da nelegalno rade prevoz putnika“, kazala je Mihajlovićeva za Prvu TV.

Kompanija „CarGo“ objavila je pre nekoliko dana da će nastaviti da radi i nakon usvajanja predloženih izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Prethodno je direktor kompanije Vuk Guberinić rekao da ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona, Car Go će morati da se ugasi, jer se novim zakonskim rešenjima zabranuje rad bilo kome ko nije licencirani taksi prevoz.

Kako je danas saopšteno iz ove kompanije, rukovodstvo CarGo je održalo je sastanak sa partnerima na kojem je doneta odluka da CarGo „neće podleći pritiscima grupe taksi kartela i ljudi okupljenih oko ličnih interesa, a ne interesa građana i korisnika“.

„Nadležnim državnim organima prijavili smo sve napade na naše vozače i želimo da im se zahvalimo na brzoj reakciji i daljoj saradnji.  Posebno želimo da se zahvalimo i svim CarGo korisnicima, od kojih smo dobili više od 100.000 poruka podrške u poslednjih nedelju dana“, naveli su iz CarGo kompanije.

CarGo aplikaciju je do danas instaliralo 170.000 ljudi, a prevezeno je više od milion  putnika.

Izvor: TV Prva/B92

Foto: promo