Na “Konstantinu” 35 radnika manje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” 35 ljudi je ostalo bez posla pošto Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora o radu.

To je saopštila “Nacionalna koalicija za decentralizaciju” (NKD), jedna od članica inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Koalicija je u saopštenju ocenila da tim činom može biti ozbiljno ugrožen rad tog aerodroma i ocenila da je “teško poverovati da toga nisu svesni članovi Vlade Srbije”.

“Bilo da je reč o zlonamernosti Vlade ili o nemaru, ovaj čin najbolje pokazuje motive i nesposobnost centralnih vlasti da razvijaju niški aerodrom”, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su radnici JP Aerodrom Niš potvrdili da je poslovodstvo na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima za produženje ugovora o radu, ali da ne znaju da li je taj zahtev prosleđen Vladi Srbije u skladu sa procedurom.

Po pisanju pojedinih lokalnih medija, zaposleni na niškom aerodromu kojima nije produžen ugovor, radili su na opsluživanju putnika i aviona. Vlada Srbije je do sada tri puta odobravala produžetak njihovih četvoromesečnih ugovora o radu.

Prošle, 2017. godine je objavljeno da taj aerodrom ima ukupno 90 zaposlenih, a da mu je za obim saobraćaja koji ima potrebno najmanje 150.

Izvor: Beta

Foto: Konstantin Veliki