Na koridoru 10 se lakše probiju rokovi nego tuneli

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MGSI

Iako je predsednik Aleksandar Vučić pre nepune dve nedelje obećao da će auto-put kroz Grdeličku klisuru biti otvoren za “samo 10 dana”, taj rok je prošao, a nadležni novo otvaranje ponovo najavljuju za 10 dana.

I dok u Koridorima Srbije licitiraju sa datumima – 15, 16. ili 17. maj, stručnjaci ovakvo ponašanje ocenjuju kao neodgovorno i bahato.

Šta je razlog ponovnog odlaganja u preduzeću Koridori Srbije ne navode, a ne znaju ni kog dana će tačno auto-put biti otvoren. Otprilike, opet za 10 dana.

Konstantno probijanje rokova i licitiranje sa datumima otvaranja građevinski inženjer Danijel Dašić opisuje kao neodgovorno, nestručno i bahato ponašanje vlasti.

Ne postoji razlog koji bi mogao da objasni ovako neozbiljno ponašanje vlasti i korišćenje novca građana. Nema logičnog objašnjenja zašto se stalno produžuje rok, kazao je Dašić.

Prema njegovom mišljenju, sredinom maja biće otvorena neka deonica ovog auto-puta, dok će ceo otvoriti “kada im bude odgovoralo”.

Oni i sad ne znaju datum, verovatno ne smeju dok predsednik ne bude imao slobodan termin za otvaranje ili čekaju dobar termin koji bi se poklopio sa eventualnim novim izborima, a to znači otvaranje tek za godinu dana, rekao je Dašić.

Inače, ugovor za Koridor potpisan je 2013. godine sa rokom završetka radova od 24 meseca.

Dašić dodaje da je celokupan projekat loše urađen i da nije bilo nikakve kontrole radova, zbog čega su se stalno javljali problemi na gradilištu, pa tako umesto da bude završen za dve godine, auto-put se i dalje gradi.

Podsetimo, početkom aprila ove godine i resorna ministarka Zorana Mihajlović je najavila puštanje trase pre leta, a iz preduzeća Koridori Srbije završetak radova najavili su za kraj aprila.

Celokupan projekat pratili su problemi – od urušavanja kosina, promene projekta do konstantnog probijanja rokova.

Izvor: N1, Južne vesti

Foto: MGSI