Na posao u Kinu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Vlada Srbije

Ministar za rad Zoran Đorđević predložio je inicijativu za potpisivanje Sporazuma o privremenom zapošljavanju između Srbije i Kine, imajući u vidu veliki broj državljana Kine koji dolaze da rade u Srbiju i obrnuto.

Đorđević je na sastanku s novom ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo istakao i važnost potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, saopštilo je Ministarstvo.

On je kineskoj ambasadorki poželeo dobrodošlicu u Srbiju i rekao da se nada da će ambasadorka Čen tokom svog mandata doprineti daljem razvoju strateškog partnerstva i dugogodišnjeg tradicionalnog prijateljstva Srbije i Kine.

„Verujem da će se saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja sa Kinom kretati uzlaznom putanjom i u narednom periodu. Srbija i Kina su u okviru inicijative ‘Pojas i put’ prepoznale unapređenje veština radnika, stvaranje radnih mesta i razvoj socijalne zaštite kao važne elemente za poboljšanje blagostanja ljudi i stvaranje pogodnog okruženja za preduzeća“, rekao je Đorđević.

Čen je rekla da Kina smatra Srbiju za pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja u Evropi, konstatujući da se nivo saradnje dve zemlje svakodnevno unapređuje.

Izvor: Beta

Foto: Beta/Vlada Srbije