Na prodaju RODA na Novom Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kompanija Merkator-S, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, Roda marketi i Merkator hipermarketi, pokrenula je postupak prikupljanja neobavezujućih ponuda radi prodaje nepokretnosti Roda Mega marketa na Novom Beogradu.

Kao i u slučaju prodaje objekta Merkator centar Novi Beograd, ugovorom će biti definisan nastavak poslovanja prodavnice po principu “prodaja i povrat zakupa” (sale and leaseback).

Objekat je ukupne površine 21.615 kvadrata, na parceli površine 39.898 kvadratnih metara, na adresi Đorđa Stanojevića 35, a krajnji rok za prijem neobavezujućih ponuda je ponedeljak 2. septembar, do 16 časova.

Prodaja tog objekta je, kako se ističe u saopštenju kompanije, deo strategije iz 2014. godine, kada je odlučeno da se kroz projekat monetizacije imovine smanji dugovanje Merkator Grupe i omogući njen dugoročni razvoj i ulaganje u osnovnu delatnost poslovanja – maloprodaju robe široke potrošnje.

Strateški cilj jeste da kompanija na taj način ide ka daljem snižavanju dugova, kako bi se do 2021. obezbedila finansijska sredstva za nova investiciona ulaganja u razvoj korporativnog biznisa.

Merkator Grupa je poslovanjem i monetizacijom nekretnina uspela da snizi dug za skoro 200 miliona evra, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Izvor: N1, FoNet

Foto: Pixabay