Nacionalni stadion niče na zemljištu PKB

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prostorni plan područja namenjenog Nacionalnom fudbalskom stadionu u Surčinu trenutno je na ranom javnom uvidu u Gradskoj upravi, pišu Večernje novosti.

Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog stadiona samo je prvi korak u prikupljanju dokumentacije neophodne za realizaciju ovog projekta.

Stadion će se, prema planu, prostirati na 35 hektara i moći će da primi 60.000 navijača. Sa pratećim objektima i sadržajima, čitav kompleks će zauzimati ukupno 430 hektara zemljišta uz obilaznicu u Surčinu. Reč je o parceli koja je sada poljoprivredno zemljište, u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.

“Reč je o zemljištu PKB, koje je izuzeto iz nedavne privatizacije ovog preduzeća”, kaže za Novosti predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

Planirani fudbalski stadion biće multifunkcionalnog karaktera. U okviru njega biće izgrađeni i lokali za trgovinu i ugostiteljstvo. Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura.

Pored Koridora 10 i Koridora 11 koji se ukrštaju u neposrednoj blizini stadiona, prilaz kompleksu biće mogući budućom linijom 4 BG:Voza, koja će prolaziti i kroz beogradski aerodrom, udaljen samo četiri kilometra.

Za stadion je potrebno obezbediti i 10.000 parking mesta za putnička vozila, odnosno 500 za autobuse, navodi se u Prostornom planu.

Rani javni uvid omogućen je i na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Komentari 1