Nagradu za PRVOKLASAN ukus ponelo je ovih 5 SRPSKIH premijum proizvoda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Međunarodni institut za ukus (International Taste Institute), vodeća organizacija za ocenu i sertifikaciju ukusa, dodelio je nagrade za prvoklasan ukus (Superior Taste Award) premijum proizvodima iz Srbije.

Pet tradicionalnih srpskih, visokokvalitetnih proizvoda – suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od semena bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar dobili su najpoznatiji, nezavisni svetski sertifikat iz oblasti prehrambenih proizvoda široke potrošnje.

Predstavnici domaćih nagrađenih kompanija – Agranela iz Valjeva, Real Red Raspberry iz Bečeja, Ecovital iz Bikić Dola, Happy Honey iz Beograda/Kučeva i Strela iz Leskovca, prisustvovaće ceremoniji dodele nagrada 24. juna u Briselu. To će biti prilika da promovišu srpsku industriju visokokvalitetne hrane u inostranstvu, kao i da istraže nove poslovne mogućnosti sa kuvarima, somelijerima, predstavnicima evropskih maloprodajnih lanaca i distributerima.

USAID Projekat za konkurentnu privredu podržao je srpske proizvođače visokokvalitetne hrane u trci za ovu prestižnu nagradu sa hiljadama drugih proizvođača hrane i pića iz skoro stotinu zemalja. “Najveći maloprodajni lanci širom sveta sve više prepoznaju sertifikat „Superior Taste Award“ kao potvrdu visokog kvaliteta, a proizvođači nagrađenih proizvoda stiču značajnu prednost u odnosu na domaću i međunarodnu konkurenciju jer ih sertifikat preporučuje potrošačima”, navodi Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay