Najbogatiji čovek Indije pomogao svom bratu da ne ode u zatvor

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Najbogatiji čovek Indije, Mukeš Ambani, „spasio“ je svog brata od odlaska u zatvor, plativši njegov dug od 80 miliona dolara, što je označilo zaokret u dugoj svađi između braće, piše BBC.

Anil Ambani se suočio sa zatvorskom kaznom nakon što je sporazum njegove firme “Reliance Communications” (RCom) i telekomunikacionog giganta “Eriksona” propao.
To je njegovu firmu ostavilo u dugu prema Eriksonu od 80 miliona dolara, koje nije uspeo da isplati u roku.

RCom nije ispunio nalog Vrhovnog suda Indije da isplati Eriksonu novac do 15. decembra prošle godine i proglašen je krivim za nepoštovanje suda, dajući mu još četiri sedmice da plati, ili da ide u zatvor. U ponedeljak je RCom saopštio da je dug plaćen.

“Moja iskrena zahvalnost uvaženom starijem bratu, Mukešu i Niti (njegovoj ženi), što je stajala uz mene u ovim teškim vremenima i istakla važnost da ostanemo verni jakim porodičnim vrednostima”, istakao je Anil Ambani.

Dva brata već dugo imaju “poremećenu” vezu, nakon borbe za posao njihovog oca koji je umro 2002. godine. “Bratstvo je razdvojeno” 2005. godine nakon ogorčene sedmomesečne svađe.

Blumberg navodi da se bogatstvo Mukeša Ambanija procenjuje na više od 54 milijarde dolara i da njegova firma “The Reliance”, čije se aktivnosti protežu od nafte do telekomunikacija, spada među najvrednije kompanije u Indiji.

Za razliku od toga, bogatstvo Anila Ambanija se procenjuje na neto vrednost od oko 300 miliona dolara, navodi Blumberg.

Porodica Ambani se prošle godine nalazila na naslovnicama novina zbog raskošnog venčanja ćerke Mukeša Ambanija, na kojoj je nastupila američka pevačica Bijonse.

Izvor: BIZLife/BBC

Foto: Screenshot