Najbogatiji čovek sveta je bogatiji nego ikad – “težak” 171 MILIJARDU USD

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Neto vrednost imovine osnivača Amazona Džefa Bezosa dostigla je novu rekordnu vrednost od 171,6 milijardi dolara, nakon rasta cene Amazonovih deonica usled prelaska miliona potrošača na e-trgovinu tokom koronakrize.

Amazonove deonice porasle su u sredu za 4,4 odsto, na rekordnih 2.878,70 dolara, povećavši bogatstvo svoga osnivača na 171,6 milijardi dolara. To je više od do sada rekordnih 167,7 milijardi dolara iz septembra 2018. godine, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Bezosovi prihodi od 56,7 milijardi dolara samo ove godine naglašavaju rastući jaz između bogatih i miliona onih koji gube posao zbog najgoreg ekonomskog pada od Velike depresije.

Većina milijardera s trenutno najvećim dobicima takođe je deo tehnološkog miljea, prenosi Poslovni dnevnik.

Među njima je izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask, koji je svom bogatstvu od 1. januara ove godine dodao 25,8 milijardi dolara i osnivač kompanije Zoom Video Communications Erik Juan, čije se bogatstvo gotovo udvostručilo, na 13,1 milijardu dolara.

Imovina Mekenzi Bezos, koja je nakon razvoda od Džefa Bezosa stekla četiri odsto udela u Amazonu, procenjuje se na 56,9 milijardi dolara.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay