Najveća akvizicija jednog domaćeg sajta

PinterestFacebookTwitterShare

Domaći sajt AskGamblers.com koji se bavi ocenama igrača i rangiranjem kazina, prodat je za 15 miliona evra malteškoj firmi Catena Media.

AskGamblers je najposećeniji portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine za redom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu.

Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 miliona evra koji su vraćeni igračima.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u 3 zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi AskGamblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000 evra sa profitnom stopom koja prelazi 80 odsto. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijanata godišnje.

Govoreći o odluci da kupe portal, izvršni direktor Catena Medije Robert Anderson ističe da je AskGamblers jedan od najboljih brendova na affiliate tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za Catena Media.

AksGamblers je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije.

Ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar za Catena Media.

Kako prenosi portal Startit, prodaja sajta AskGamblers za 15 miliona evra predstavlja najveću javno poznatu akviziciju jedne domaće tehnološke kompanije.

Izvor: Startit.rs