Najveći gubitnici među milijarderima u 2018. godini

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

To što je neko milijarder, pa čak i kada je među najbogatijim ljudima na svetu, ne da znači da nema i gubitke. Kako Blumberg piše, uprkos ogromnim svotama novca koje određeni ljudi imaju, nisu svi od njih imali i savršenu poslovnu godinu.

Blumberg je nedavno objavio listu „najvećih pobednika među milijarderima ove godine“, na kojoj su se, pored poznatih Bezosa, Vorena i Gejsta, našla neka i manje poznata imena, poput osnivača kineske kompanije za smart telefone „Xiaomi“, Lei Juna, ali i najbogatijeg japanca Tadaši Janaia.

Ali, Blumberg je zatim izdvojio neke od njih koji su uprkos tome što i dalje poseduju milijarde dolara, dosta i izgubili u 2018. godini.

Na primer, osnivač društvene mreže Fejsbuk (Facebook) Mark Zakerberg, je kako pišu, možda ove godine „izgubio“ 14,1 milijardu dolara. Ali verovatno se i ne brine previše zbog toga, jer se ipak procenjuje da je njegovo bogatstvo oko 58,7 milijardi dolara.

Na listi najvećih gubitaša iza Zakerberga našao se Džordž Šafler, vlasnik nemačke kompanije „Schaeffler“, koji je „izgubio“ oko 701 miliona dolara, pa se sada njegovo bogatstvo procenjuje na oko 12,5 milijardi dolara.

Velikog novčanog gubitka ove godine nije bio pošteđen ni osnivač „Alibabe“, Džek Ma, koji je smanjio svoje bogatstvo za 7,42 milijarde dolara.

Pogledajte ko se još od milijardera našao na toj na „gubitničkoj“ listi:


Izvor: BIZLife/ Bloomberg

Foto: Screenshot

Piše: T.K.