Najveći proizvođač KANABISA zatvara plastenike i otpušta radnike

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Najveća kompanija za uzgoj i proizvodnju kanabisa na svetu smanjuje svoje kapacitete i otpušta zaposlene, jer se suočava sa rizikom neprofitabilnosti.

Kompanija Canopy Growth planira da zatvori dva pogona za uzgoj kanabisa u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, što će rezultirati otpuštanjem 500 zaposlenih. Osim toga, firma je odustala od širenja kapaciteta u Ontariju.

“17 meseci posle legalizacije trgovine kanabisa za upotrebu punoletnih osoba, kanadsko tržište se razvija sporije od prvobitnih predviđanja i suočava s rizikom neprofitabilnosti.”

Osim toga, federalni propisi koji dopuštaju uzgajanje kanabisa na otvorenom stupili su na snagu tek nakon što je kompanija uložila značajna sredstva za izgradnju staklenika, stoji u saopštenju kompanije koja tvrdi da ima dovoljno zemlje za uzgajanje kanabisa na otvorenom.

Najveće kompanije za proizvodnju kanabisa širom Severne Amerike suočile su se s poteškoćama, jer je njihov operativni rast premašio stvarni razvoj industrije kanabisa.

Menadžment kompanije se odlučio na radikalan potez kako bi smanjili rast i osigurali kratkoročnu i dugoročnu stabilnost.

Zasadi kanabisa u Britanskoj Kolumbiji generišu više od polovine ukupnog rasta kompanije Canopy Growth. Njihovo zatvaranje donosi naplatu takse pre oporezivanja od 700 do 800 miliona dolara u prvom tromesečju tekuće godine.

Kompanija je saopštila da će snositi i druge troškove koji nastaju usled organizacione i strateške revizije.

Akcije kompanije Canopy Growth pale su za dva posto, piše CNN.

Izvor: Index, BIZLife

Foto: Beta