Nakon „BEKSTVA“ iz Vranja, ruski investitori poručili – NIKO NEĆE BITI OŠTEĆEN

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Budućnost radnika Spilita, nakon što je vlasnik iz Rusije napustio zemlju, krajnje je neizvesna. U sličnoj situaciji su i kupci nameštaja koji se proizvodio u ovom vranjskom pogonu, a kojima roba nije isporučena i uskraćena im je i mogućnost reklamacije.

Nakon skandala koji je nedavno izbio kada su Rusi gotovo preko noći napustili proizvodnju, a prodajni objekti i magacini širom Srbije zatvoreni, radnicima i kupcima se otvorenim pismom obratio Andrej Hodaševič, investitor na ovom projektu, koji je naveo da „niko neće biti oštećen“, pišu Južne vesti.

U pismu se navodi da je matična kompanija Hollodex doo Beograd počela sa primanjem uplata namenjenih obeštećenju kupaca i zaposlenih. Takođe stoji i da se radi na uspostavljanju sistema za prijem poziva kupaca.

Kol centar će početi sa radom u ponedeljak, 3.juna, kada če biti objavljen kontakt telefon i data dalja uputstva. Stojimo iza obećanja da niko od naših kupaca neće biti prevaren – ističe se u najnovijem saopštenju.

Oni pozivaju sve kupce i zaposlene da za dalje informacije prate stranicu nefa.rs.

Rusi su, nezvanično saznajemo, zainteresovani za prodaju mašina koje se još nalaze u iznajmljenim pogonima Jumka. Navodno je bilo reči da novi kupac samo treba da pokrene proizvodnju jer je posao razrađen.

Ipak, to je još u domenu spekulacija, a radnici kojima u ponedeljak ističe kolektivni godišnji odmor, ne znaju šta će biti sa njima.

Posle svega, kažu, oni priželjkuju čak i otkaze, kako bi mogli da zasnuju radni odnos u drugoj firmi, ali im se još niko nije zvanično obratio.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay