Nepalski milijarder zadovoljan Srbijom, traži novu priliku za investiranje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Binod Čodri, vlasnik i menadžer multinacionalne kompanije CG Corp Global, prvi nepalski milijarder, koji je 2013. ušao na Forbsovu listu najbogatijih i motivacioni govornik, nakon ulaganja u fabriku rezanaca u Srbiji želi da ulaže i u Hrvatsku.

Za Večernji list je govorio o interesu ulaganja u region, onome što ga motiviše, kao i težnjama koje još nije ostvario i istakao da mu je želja da bude zapamćen kao sanjar i čovek koji reskira.

Pored želje da nastavi razvijanje njegovih fabrika rezanaca u regionu, u Hrvatskoj želi da ulaže u različite sektore.

„Tražimo pravu priliku u ugostiteljstvu, gde možemo doneti svoja znanja o razvoju i vođenju hotela i odmarališta. Cilj nam je i da utemeljimo centar za celovito blagostanje i isceljivanje prirodnim metodama unutar Evrope“, kaže Čodri.

Na pitanje o iskustvima poslovanja u Srbiji kaže da je odabir naše zemlje kao prve investicijske destinacije u Evropi bila strateška odluka koja se temelji na poslovnom okruženju zemlje, troškovima i logistici, kao i blizini velikog tržišta Evropske unije.

„Ne samo da smo toplu dobrodošlicu dobili od srpske vlade od početka ovog projekta nego i od operativne jedinice koja je bila zadužena za gradnju fabrike testenine“, ističe Čodri.

Binod Čodri je prošle godine u Srbiji promovisao svoju knjigu „Osvajanje vrhova“ i tom prilikom je dao ekskluzivan intervju za magazin BIZLife.

Pročitajte šta je tada poručio svim mladima koji nestrpljivo žele da uđu u biznis vode.

Izvor: Večernji list/BIZLife

Foto: BIZLife