NBS: Plaćanje računa kad god vam se hoće

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Narodna banka Srbije priprema uvođenje najsavremenijeg sistema novčanih transakcija. Brže i jeftinije izmirivanje računa uz platni promet 24 sata.

SIstem instant plaćanja koji treba da zaživi u Srbiji tokom iduće godine, omogućiće građanima i privrednicima da u bilo kom trenutku dana ili noći obave neophodno plaćanje, a da novac u roku od nekoliko sekundi “legne” na navedeni račun i odmah bude na raspolaganju primaocu. Za ovakve transakcije korisnicima će biti dovoljno samo posedovanje mobilnog telefona ili kompjutera, sa koga putem m-bankinga ili e-bankinga može da se pošalje nalog.

Sistem instant plaćanja koji treba da zaživi u Srbiji tokom iduće godine, omogućiće građanima i privrednicima da u bilo kom trenutku dana ili noći obave neophodno plaćanje, a da novac u roku od nekoliko sekundi “legne” na navedeni račun i odmah bude na raspolaganju primaocu. Za ovakve transakcije korisnicima će biti dovoljno samo posedovanje mobilnog telefona ili kompjutera, sa koga putem m-bankinga ili e-bankinga može da se pošalje nalog.

Digitalizacija u svim sferama društvenog života, velika rasprostranjenost i mogućnosti “pametnih” telefona i sve veća zastupljenost elektronskih sadržaja i usluga, stvaraju nova očekivanja i nove zahteva kupaca i prodavaca – ističu u NBS.

Izvor: Vecernje novosti

Foto: Pixabay