X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti, Vesti dana

NE DA IM SE U 2016: Tužilaštvo “upalo” u Samsung zbog političkog skandala

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Predstavnici južnokorejskog Državnog tužilaštva upali su u kancelarije “Samsung elektroniksa” u okviru istrage političkog skandala, javljaju agencije.

Reč je o skandalu u vezi sa predsednicom države Park Geun-hje i njene prijateljice, osumnjičene za zloupotrebu uticaja u državnim poslovima.

Kako je javila južnokorejska agencija Jonhap, a preneo Rojters, upad predstavnika tužilaštva povezan je sa pitanjem da li je “Samsung” možda na nelegalan način obezbeđivao finansijsku pomoć ćerki Čoj Son-sil, prijateljice predsednice.

Desetine hiljada Južnokoreanaca je proteklog vikenda tražilo na protestima da predsednica podnese ostavku zbog skandala oko korupcije.

Oni su nosili transparente i tražili da se ona povuče, dan nakon što je objavila izvinjenje putem državne televizije zbog skandala oko zloupotrebe položaja i uticaja, preneo je AFP.

Agencija je navela da je podrška u javnosti predsednici protekle sedmice znatno opala nakon afere.

Samsung u poslednjih nekoliko meseci ne silazi sa naslovnih strana svetskih medija. Počelo je sa kontraverzom u vezi radnika u fabrici, zatim “eksplodirajućim” telefonom, a nakon toga i “eksplodirajućim” veš mašinama.

Povezane vesti

Samsung povukao 2,8 miliona veš mašina

Predstavnici južnokorejskog Državnog tužilaštva upali su u kancelarije “Samsung elektroniksa” u okviru istrage političkog skandala, javljaju agencije. Reč je o skandalu u

Izvor: Ag.

Foto: Beta/AP