Ne mari za Bregzit: Fejsbuk u Britaniji zapošljava 1.000 ljudi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Fejsbuk je objavio da ove godine planira da otvori hiljadu novih radnih mesta u Velikoj Britaniji, a „pojačanja“ bi, između ostalog, trebalo biti angažovana na razvoju alata za uklanjanje štetnih internet sadržaja.

Nova radna mesta biće otvorena uoči planiranog otvaranja nove kancelarije u Londonu 2021. godine, a njima će se ukupni broj Fejsbukovih zaposlenih na ostrvu povećati na 4.000.

Glavni grad Velike Britanije je najveće inženjersko središte Fejsbuka izvan SAD.

Prema izveštajima koja se pozivaju na američku kompaniju, više od polovine novih radnih mesta biće fokusirano na tehnologiju, uključujući programski inženjering, dizajn proizvoda i nauku o podacima.

Novi radnici će se takođe baviti razvojem aplikacija WhatsApp i Workplace.

Deo novih radnika mogao bi biti angažovan u Fejsbukovom timu „Community Integrity“ koji proizvodi alate za otkrivanje i uklanjanje štetnih sadržaja na platformama poput Messengera, Instagrama i Whatsappa.

Proširenje tog tima vremenski se poklopilo s nastojanjima Fejsbuka da vrati poverenje korisnika nakon skandala s kompanijom za političko savetovanje Cambridge Analytic i „curenjem“ podataka 87 miliona korisnika.

U julu te godine američka Federalna komisija za trgovinu (FTC) odrezala je Fejsbuku kaznu od pet milijardi dolara.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay