NE ŠALE SE: Radnici Goše blokirali prugu na sat vremena

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Radnici fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci su radikalizovali štrajk jednosatnom blokadom Železničke stanice, nezadovoljni što im nisu isplaćene zarade.

Oni na taj način sprečavaju da vagoni proizvedeni u njihovoj fabrici krenu put Slovačke, pošto generalni direktor nije održao obećanje o isplati zaostalih zarada.

U Štrajkačkom odboru tvrde da su radnici dosledni u zahtevima da će onemogućavati isporuku vagona sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi i čekaju šta će uraditi nadležni državni organi i rukovodstvo preduzeća.

Najavili su dalju radikalizaciju štrajka ako ne dobiju obećanu isplatu.

Vagoni proizvedeni u Goši trebalo bi da budu isporučeni bivšem vlasniku te fabrike, slovačkoj kompaniji Žos, a radnici traže da im bude plaćen rad, kao i isplaćene zaostale zarade.

Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Slovački Žos prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništvu istih ljudi.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay