Neko je ukrao 7 bitkoina od saosnivača Epla Stivena Vozniaka

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Stiv Vozniak je po prirodi inventivan, pa nije naročito iznenađenje da je korisnik bitkoina. Saosnivač Epla govorio je na Globalnom poslovnom forumu o tome zašto voli tu kriptovalutu. „Bitkoin je za mene bio valuta kojom vlade ne mogu da manipulišu. Matematička je, čista, nepromenljiva“, rekao je.

Nažalost, sve to ne štiti bitkoin od prevara. Američki investitor i filantrop na Samitu je pred punom salom ispričao kako su mu ukradeni bitkoini. „Blokčejn prepoznaje ko ima bitkoine… to ipak ne znači da je prevara nemoguća. Meni su ukrali 7 bitkoina. Neko ih je kupio od mene preko kreditne kartice a onda je otkazao isplatu. Toliko je lako bilo. Broj je bio sa ukradene kartice, tako da to nikada ne možete povratiti“, rekao je Vozniak.

Upitan o njegovom iskustvu ulaganja u bitkoin kada su se prodavali za 700 dolara po tokenu i potonjeg prodavanja za pravo bogatstvo kada je cena porasla, Vozniak je rekao da nije ulagao u bitkoin, već ih je kupovao kao eksperiment. „Držao sam ih da bih jednog dana mogao putovati bez kreditnih kartica, novčanika ili gotovine. Da bih sve mogao plaćati bitkoinima. Proučio sam koji hoteli primaju bitkoine… još uvek to ide veoma teško. Oprobao sam se i u kupovanju i trgovini bitkoinima na internetu.

Pa zašto ih je prodavao? „Zato što nisam želeo da svaki dan motrim na cenu… sve sem jednog sam ih prodao. To mi je bilo dovoljno za eksperimentisanje“, dodao je Vozniak.

Izvor: Ekonomik tajms

Foto: YouTube