Nektar sokovi uskoro u Kini, Japanu, Africi…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Kompanija Nektar danas je saopštila da bi njeni proizvodi uskoro trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana.

Kako je navedeno, kupci i distributeri sa tih tržišta su na međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2018. u Parizu pokazali interes da uvoze proizvode Nektara.

Nektar grupa, u okviru koje posluju kompanije Nektar, Fruktal i Heba je na sajmu u Parizu koji je okupio preko 7.200 izlagača iz 109 zemalja širom sveta, predstavila najveći deo svojih proizvoda na štandu Privredne komore Srbije.

“Kao lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Jugoistočnoj Evropi, nastup na sajmu vidimo kao priliku za otvaranje novih tržišnih mogućnosti i širenje poslovanja na daleka tržišta koja će doneti još prilika za dalji rast i razvoj”, rekao je komercijalni direktor Nektar grupe Milan Radoš.

Radoš je ukazao da je strategija Nektara upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu, jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova.

“Utisci su pozitivni i dosta kontakata je ostvareno, pre svega sa zainteresovanim kompanijama sa Bliskog i Srednjeg istoka, Saudijske Arabije, Kipra, koje su pre svega zainteresovane za gotove proizvode, a iskazane su namere za ugovore koji se odnose na distribuciju poluproizvoda. Kao kompanija koja već izvozi u preko 60 zamalja širom sveta očekujemo dalju konkretizaciju započetih pregovora”, istakao je Radoš.

On je podsetio da je kompanija Nektar prerađuje voće na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji.

Izvor: Beta

Foto: youtube