Neltu dodeljen status ovlašćenog privrednog subjekta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Nelt

Uprava carina – Carinarnica Beograd, izdala je rešenje po kojem je kompaniji Nelt dodeljen globalno priznati sertifikat OPS za carinska pojednostavljenja/sigurnost i bezbednost (AEO F). Ovim se Nelt definiše kao pouzdan partner, s obzirom da je studioznom proverom utvrđeno da ispunjava specifične kriterijume standarda Svetske carinske organizacije i ekvivalentnih lokalnih standarda bezbednosti lanca nabavke.

“Drago nam je da je Uprava carina prepoznala i sertifikovala poslovnu izvrsnost Nelta na koju smo fokusirani iz dana u dan. U Neltu, timski i svakodnevno ulažemo energiju u podizanje standarda kako bismo osigurali Neltovu poziciju pouzdanog partnera na lokalnom i globalnom tržištu”, kaže Ivan Milićević, menadžer za operacije i razvoj sektora logistike kompanije Nelt.

Osnovne prednosti koje donosi ovaj sistem ogledaju se, pre svega, u partnerskoj saradnji sa Upravom carina što će rezultirati jednostavnijim procesom odobravanja i pojednostavljenjem carinskih postupaka, manjim brojem pregleda i unosa podataka, kao i prioritetnim informisanjem.  Dobijanjem ovog sertifikata Nelt će svojim klijentima obezbediti još brži i jeftiniji transport robe, čime će podići nivo svojih usluga i dodatno poboljšati postojeću paletu integrisanih logističkih usluga.

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća distributerska kompanija u regionu, koja u okviru svojih logističkih kapaciteta, pruža usluge međunarodnog transporta, skladištenja, carinskog posredovanja, dostave, dodatnih usluga prepakivanja, kao i usluge intermodalnog terminala.

Nelt je deo Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3800 zaposlenih u 13 kompanija, u 7 zemalja na teritoriji Evrope – Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji i Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku.

Izvor: BIZLife

Foto: Nelt