„Nema kompanije koja posle izveštaja Fajnenšel tajmsa neće pogledati Srbiju“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Emil Vas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izveštaj britanskog časopisa Fajnenšl tajms da je Srbija na prvom mestu u svetu po indeksu stranih direktnih investicija izjavio je da to znači da će sada svaka svetska ili evropska kompanija proveriti kakvi su uslovi za investiranje u Srbiju.

„Sada ste dobili potvrdu u najuglednijem svetskom listu koji se bavi tom temom, a to znači da nema ozbiljne svetske ili evropske kompanije koja neće pogledati kakvo je stanje u zemlji, kakve su subvencije, kakva je podrška države i kakva je radna snaga“, izjavio je Vučić u intervjuu za RTS.

On je kazao da je u Srbiji u prošloj godini investirano 3,6 milijardi evra, a da će u 2019. godini biti više direktnih investicija i istakao da ne želi da poredi Srbiju sa regionom zbog toga što je Srbija mnogo uspešnija.

Govoreći o najavljenom investicionom planu u vrednosti od 10 milijardi evra, on je kazao da će iznos biti veći jer se očekuje, kako je kazao, prema procenama Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, rast bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto.

Izvor: Beta

Foto: Beta/Emil Vas

Komentari 1

  1. Radoje Milosavljevic

    Svako ce doci u Srbiju da zaradjuje na racun jeftine radne snage,a jos mu platite da dodje,pa gde to jos ima?