Nemački Emotion preuzima deo fabrike Gorenje Zaječar

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Kompanija Gorenje Home uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom, dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.

Na osnovu potpisanog ugovora, Emotion će u Zaječaru iznajmljivati prostor od oko 7.000 m2 i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu.

U pogonima novoosnovane kompanije Emotion Home Srbija posao će naći 80 radnika.

“Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. Emotion je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar”, saopšteno je iz Gorenja Home.

Dodaje se da Gorenje Home nastavlja da “aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 m2”.

Menadžment Gorenja je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici koja je duže vreme poslovala sa značajnim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u proteklih devet godina.

Emotion je nemačka kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu. Njihov portfolio čine nameštaj i oprema za kupatila koje kompanija prodaje širom Evrope, u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu i širom Mediterana.

102 porodice u Zaječaru STRAHUJU zbog zatvaranja Gorenja


 

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife