Nemci zainteresovani za pirotski Tigar

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kompaniju „Tigar“ u Pirotu, posetila je delegacija nemačkih privrednika na čijem čelu je bio Ronald Šimek, vlasnik nekoliko internacionalnih kompanija, među kojima je i „Reil solušns“, koja odnedavno ima predstavništvo u Beogradu.

Posle obilaska proizvodnih pogona u kojima nastaje gumena, sportska, lovačka, ribolovačka i zaštitna obuća, kao i proizvodi od tehničke gume, generalni direktor najvećeg proizvođača gumene obuće na Balkanu i u ovom delu Evrope Vladimir Ilić, konstatovao je da su Nemci zaiteresovani za saradnju, ali da će tek videti kakav će oblik te saradnje biti.

Ilić je rekao da je „Tigar“ u postupku privatizacije.

„Do pre nekoliko godina smo imali velike probleme: kašnjenje zarada, obustave i slične probleme. Iz takve situacije smo izašli mukotrpnim radom i postali zanimljivi i Nemcima koji su jaka privredna delegacija. Na licu mesta su se uverili da se radi, da mašine ne staju danonoćno, da su uposleni svi proizvodni kapaciteti i uverili se u potencijale koje možemo pružiti celom evropskom tržištu“, istakao je on.

Šimek je kazao novinarima da se „Tigar“ uklapa u viziju razvoja njegovog biznisa, naročito kada je reč o proizvodnom asortimanu od nekoliko stotina artikala.

Izvor: Večernje Novosti

Foto: Promo

Piše: T. K.